Biely čaj (vysoký obsah bielych pupencov - tipsov, ručné zvinovanie)

Darjeeling White Tea - Exkluzívna rarita z plantáže Poobong. Obsahuje veľké listy, ktoré mu dodávajú jedinečnú jemnú chuť. Doporučujeme ho zaliať 80 stupňovou vodou, a lúhovať 5 minút.

China White Ya Tea - Veľmi vzácny druh čínskeho bieleho čaju.

China Pai Mu Tan White Tea - Klasický celistvolistý biely čaj, produkovaný v juhovýchodnej pobrežnej provincii Fu-ťien v Číne, pripravený z nerozvinutých sušených pupencov bielo striebristej farby s chĺpkami. Tieto vrcholové fleše sa sušia a označujú sa Flowery Pekoe. Vôňa sypanélo listu je sladkasto drevitá až oriešková. Je to veľmi jemný, hladký, aromatický, mierne povzbudzujúci čaj na celodenné a večerné popíjanie.

Príprava: - 12,5 – 25g čaju zaliať 1 l vody teplej max. 80°C. Doba lúhovania je 7 minút. Čaj má svetložltú farbu a sladkastú kvetinovú vôňu, trocha pripomínajúcu kvet broskýň”.

Všeobecná príprava bieleho čaju: - Dávkovanie: 2-3 gramy, asi čajová lyžička, zalejeme prevarenou vodou, ktorú sme nechali 5-7 minút vychladiť na 80 stupňov a necháme 3 –5 minúty vylúhovať.

Polofermentované čaje – Oolong

Formosa Finest Oolong - Najjemnejšie a najaromatickejšie čaje sa produkujú na Thaiwane. Čaje typu Oolong si získali popularitu nielen kvôli vzhľadu, ale aj jemnej medovej chuti.Má svetlý nálev a výraznú chuť.

Formosa Green Finest Pouchong Tea - Pouchongské čaje sú špecialitami s jemným, šľachovitým listom. Tento čaj je asi na 20% fermentovaný.

Formosa Fine Oolong - Polofermentovaný čaj z Thaiwanu – je tradične fermentovaný až na 60 %, pričom väčšina čínskych oolongov z vnútrozemských oblastí iba na 12 až 40 %.

Príprava : všetky tieto čaje vyžadujú dobu lúhovania okolo siedmich minút, pri dlhšom lúhovaní sa stráca jeho čerstvosť a pri kratšom zasa prídete o jeho príchute. Správny Oolong je veľmi aromatický a má žiarivú farbu. Nemá horkú a zvieravú chuť čiernych čajov - milovníci čajov o ňom tvrdia že nie je vôbec výstredný. Druh Formosa oolong má príchuť a arómu zrelých broskýň, je jemný, šťavnatý, bohatej ale jemnejšej chuti ako iné čaje.